The Legend not showing in Logic Pro X?

VST, AU, AAX, etc. plug-in Virtual Instruments discussion
User avatar
Hemmick Reef
KVRian
1497 posts since 10 Jan, 2005 from UK

Post Fri Nov 30, 2018 4:30 am

Hi,

I've installed the plugin, it shows in the plugins folder, registered... but nothing showing in Logic?

Any ideas?

User avatar
Teksonik
KVRAF
12846 posts since 16 Sep, 2001 from Las Vegas,USA

Re: The Legend not showing in Logic Pro X

Post Fri Nov 30, 2018 4:37 am

You could try posting at the Synapse Forums:

https://forum.synapse-audio.com/

You can do a search there and see if someone else had the same issue and if there was a suggested solution. I don't own a Mac so can't help but I think Marcin is the Mac expert at Synapse Audio. Post your issue there and he'll be happy to help I'm sure....... :)
None are so hopelessly enslaved as those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe

nordickvr
KVRian
1186 posts since 29 Sep, 2013

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Fri Nov 30, 2018 4:40 am

Did you log-out/log-in from your account (or restart).
This is needed if you'r under High Sierra or Mojave for AU Manager to check for plug-in status changed.

User avatar
Hemmick Reef
KVRian
1497 posts since 10 Jan, 2005 from UK

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Fri Nov 30, 2018 5:53 am

Yep, I realised after I posted, just a restart.

I don't normally have to do that when installing most plugins. When I open Logic it scans for new plugins at startup,... but it didn't for some reason?

Thanks

User avatar
beely
KVRAF
1707 posts since 6 Jul, 2013

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Fri Nov 30, 2018 6:12 am

This behaviour is new in High Sierra & Mojave (either intentional, or a bug). You need to log out or restart for the au cache to be updated, and thus applications see there are new plugins to scan.

User avatar
Hemmick Reef
KVRian
1497 posts since 10 Jan, 2005 from UK

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Fri Nov 30, 2018 6:45 am

I've just moved to a new iMac so I'm reinstalling my 3rd party plugins and hadn't really noticed this before.
Although I did install the new Cypher 2 demo yesterday and had the same problem. I ended up just using the standalone version for a short test run.

Stokely
KVRist
143 posts since 11 May, 2010

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Fri Nov 30, 2018 6:56 am

That's freaking annoying. I haven't upgraded OS yet so all I"ve needed to so is restart Logic.

User avatar
Hemmick Reef
KVRian
1497 posts since 10 Jan, 2005 from UK

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Fri Nov 30, 2018 6:58 am

It's often the obvious solution, but easily overlooked if unneeded previously.

kgdrum
KVRist
348 posts since 12 Sep, 2005 from NYC

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Mon May 20, 2019 1:16 pm

I'm using DP 9.52 Sierra
AU crashes DP and VST doesn't show up at all in DP even after reboot @ Synapse wtf?
2012 Mac Pro,3.3 GHz 6 core 32g ram,OSX10.12.6,RME FF UCX, DP9.5, Great River ME-1NV preamp,a few microphones,UAD2, K10U,U-he,Omni,many other VI's & plugins, Vdrums,Focal Twin 6 monitors, Shunyata conditioners/cords, multiple hard drives..eSATA

User avatar
jancivil
KVRAF
19170 posts since 20 Oct, 2007 from No Location

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Mon May 20, 2019 1:48 pm

System Preferences, Security & Privacy: under Accessibility add LogicPro to "Allow [] to control your computer."
This is a Mojave Feature.

woodsdenis
KVRAF
1546 posts since 25 Feb, 2005

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Mon May 20, 2019 2:00 pm

kgdrum wrote:
Mon May 20, 2019 1:16 pm
I'm using DP 9.52 Sierra
AU crashes DP and VST doesn't show up at all in DP even after reboot @ Synapse wtf?
Use the Legacy version if your computers CPU is not AVX-capable.
Mac Pro
10.12.6 Digi 96 io
Cubase 10, Ableton Live 10.1, Bitwig 1.3

Funkybot's Evil Twin
KVRAF
6783 posts since 16 Aug, 2006

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Mon May 20, 2019 5:22 pm

woodsdenis wrote:
Mon May 20, 2019 2:00 pm
kgdrum wrote:
Mon May 20, 2019 1:16 pm
I'm using DP 9.52 Sierra
AU crashes DP and VST doesn't show up at all in DP even after reboot @ Synapse wtf?
Use the Legacy version if your computers CPU is not AVX-capable.
I read on Gearslutz that someone with a non-AVX compatible CPU was able to get a 1.3 update without the AVX code from support. So if someone is in that boat, they may want to try contact Synapse directly. My understanding is that AVX started hitting chips in 2011, so if you're running an older computer, this is likely the cause of problems with the latest updates. If you're running an AVX compatible chip, then contact support anyway if you're getting crashes. Always a good idea to handle tech support via the official channels IMO.

woodsdenis
KVRAF
1546 posts since 25 Feb, 2005

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Mon May 20, 2019 10:10 pm

Funkybot's Evil Twin wrote:
Mon May 20, 2019 5:22 pm
woodsdenis wrote:
Mon May 20, 2019 2:00 pm
kgdrum wrote:
Mon May 20, 2019 1:16 pm
I'm using DP 9.52 Sierra
AU crashes DP and VST doesn't show up at all in DP even after reboot @ Synapse wtf?
Use the Legacy version if your computers CPU is not AVX-capable.
I read on Gearslutz that someone with a non-AVX compatible CPU was able to get a 1.3 update without the AVX code from support. So if someone is in that boat, they may want to try contact Synapse directly. My understanding is that AVX started hitting chips in 2011, so if you're running an older computer, this is likely the cause of problems with the latest updates. If you're running an AVX compatible chip, then contact support anyway if you're getting crashes. Always a good idea to handle tech support via the official channels IMO.
The legacy 1.3 is in the downloads area under the AVX 1.3
Mac Pro
10.12.6 Digi 96 io
Cubase 10, Ableton Live 10.1, Bitwig 1.3

AnX
KVRAF
5743 posts since 17 Nov, 2015

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Mon May 20, 2019 10:12 pm

indeed, no need to contact support, it is listed in your download section at the official site after you log in

NeoKortex88
KVRist
134 posts since 3 Dec, 2018

Re: The Legend not showing in Logic Pro X?

Post Tue May 21, 2019 1:16 am

Open the Plugin Manager in Logic Pro X and rescan manually for Synapse Products

Return to “Instruments”