Asio4all and windows 7 help..

Official support for: image-line.com
HATKI
KVRer
28 posts since 3 Dec, 2012

Post Wed Jan 23, 2013 4:13 pm

I'm trying to use asio4all driver but I get no sound out of fl studio. I have windows 7 and a new hp computer. I'm trying to use it regarding better latency with my midi controller

User avatar
JJBiener
KVRian
912 posts since 26 Nov, 2005

Post Wed Jan 23, 2013 4:34 pm

I don't think this is an Image Line issue, but I too have problems using ASIO4ALL on Win 7. I use it with Sonar X2 in order to use my laptop speakers when I don't feel like breaking out my audio interface.

My problem is that ASIO4ALL is really hit and miss. It works at best 30% of time. I have pretty decided not to use it any more. From my experience, it needs to be reinstalled on a regular basis or else it just stops working.

It would be a wonderful tool if it was stable, but it is anything but.
This space has been unintentionally left blank.

User avatar
RunBeerRun
KVRAF
7923 posts since 2 Aug, 2005 from Guitar Land, USA

Post Wed Jan 23, 2013 4:49 pm

To get asio4all to work, you need ONLY the correct inputs and outputs turned on in asio4all's control panel. So no Spdif outputs, if you have a soundcard at the back of your computer and extra ins/outs at the front, go into Windows control panel and turn off "listen to this device" on the extra mic input.

A screenshot of your asio4all control panel would show the answer, also try the computer forum here as this isn't image line related.
The only site for experimental amp sim freeware & MIDI FX: http://runbeerrun.blogspot.com
https://m.youtube.com/channel/UCprNcvVH6aPTehLv8J5xokA -Youtube jams

Return to “Image Line”