She seems to have an Invisible Post, yeah

Any problems with the site? How can we improve KVR?
Meffy
Skunk Mod
20464 posts since 10 Jun, 2004 from Pony Pasture

Post Wed Jun 03, 2009 7:44 am

[EXPLANATION]

If there is a space before the closing [/URL] or a bracket - e.g. a ( or a ) - within the URL tags it renders the post invisible for some reason.

[/EXPLANATION]

Several posters have had trouble with posts that show nothing -- not even vertical empty space. When I've looked at the post text, it always seems to include a link enclosed in [url]...[/url] tags. When I edit the post and remove the tags, leaving just the URL text itself, the board software interprets the URL, formats it as a link, and the whole post suddenly appears.

I'm going to try a few links here and see what works, what doesn't. I think this is the URL as it appeared originally -- should've copied the non-working text before correcting it:

http://www.box.net/shared/xe7kke7dbf

Hm, that looks fine. I'll have to keep an eye out for similar posts and next time try to remember to grab the exact tags that do it.

I don't know whether this is a bug in the board software or just one of those things that's gonna happen, but since it's come up several times I figured I'd look into it.

[edit] If anyone else notices this happening, please post to this thread. If possible, quote the original post and paste the quoted text here. Thanks.

P.S.: Firefox 3.0.10 on Vista 64.
Last edited by Meffy on Mon Dec 28, 2009 11:10 am, edited 1 time in total.

Meffy
Skunk Mod
20464 posts since 10 Jun, 2004 from Pony Pasture

Post Thu Jun 04, 2009 12:24 pm

Okay, it looks to me as if one or more parentheses ( ) in a URL in combination with the ... tags, anywhere in a post, makes the entire post invisible. This happens only with a plain begin tag, having no "=http//blah.blah ... od (music)

(the rendered version looks exactly like the text above; the BBCode shows up uninterpreted, just as you see.)
________________

With full link in opening tag and parentheses URL-encoded (by hand) in link. Gets interpreted as a URL.

Classical period (music)

(looks like this when rendered by the forum software; this is correct)

Classical period (music)
________________

Bare tags enclosing link containing unencoded parentheses.

http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_period_(music)

(no rendered view -- this is the one that makes the whole post invisible!)

________________

Bare tags enclosing link with URL-encoded parentheses.

http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_ ... 27music%28

(also correctly rendered by the forum software as)

http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_ ... 27music%28
________________


Lots of Wikipedia URLs include parentheses, and they show up elsewhere too. They're valid characters for use unencoded in URLs (RFC 1738, Uniform Resource Locators, page 3, & RFC 2396, URI Generic Syntax, page 8). However, the presence of a parenthesis also ends the board software's interpretation of a string as a URL. There might be some reason the board software treats parentheses specially, or maybe this is just an out-and-out bug. I don't know. But for what it's worth, there's what I've been able to figure out about the Mysterious Invisible Posts.

Meffy
Skunk Mod
20464 posts since 10 Jun, 2004 from Pony Pasture

Post Tue Jun 09, 2009 1:20 pm

As per tomg, the apostrophe character ' in a URL will cause the same problem as parentheses. There could well be other chars that do this.

[edit] Quintosardo has provided another case, this one involving a URL with spaces in the filename. I tried replacing them with the "+" that's supposed to be used in URLs, but that didn't bring up the linked file.

Return to “Site Stuff”