Rhino and SFZ files....

Official support for: bigtickaudio.com
User avatar
dnekm
KVRAF
2388 posts since 19 Apr, 2005 from The City Beneath the Sea

Post Sun Sep 02, 2018 3:25 pm

Can anyone tell me why this sfz files results in clicks in the middle of the loop?

<group>
lovel=0
hivel=127

<region> sample=Anomaly XXVI\The Elder Machine.wav
lokey=0 hikey=127
pitch_keycenter=60

start=0
end=1474775

loop_mode=loop_continuous
loop_start=194143
loop_end=1474675

Big Tick
KVRAF
3205 posts since 29 May, 2001 from New York, NY

Re: Rhino and SFZ files....

Post Thu Sep 06, 2018 10:54 am

I don't have that wav file to check. But if you load it in a wav editor and set loop points as defined in the sfz, is it looping smoothly ?

User avatar
dnekm
KVRAF
2388 posts since 19 Apr, 2005 from The City Beneath the Sea

Re: Rhino and SFZ files....

Post Wed Sep 12, 2018 2:24 pm

Hello Tick ;-)

Sorry for the delay getting back to you.

Point 1: Rhino needs mono sounds sources. I know. I converted my sounds to mono.

Point 2: I added an extra 1% crossfade to the final loop to facilitate SynthMaster 2. I know. Fixing one problem to cause another....

However, to solve this, I need to re-install Rhino, and a mono file of a random sound and re-do the test. Then I will send you both files and you can tell me if I am crazy or not.

And please, can you tell me how to get Rhino to play from sample star instead of loop start?

Big Tick
KVRAF
3205 posts since 29 May, 2001 from New York, NY

Re: Rhino and SFZ files....

Post Wed Sep 12, 2018 2:55 pm

Doesn't it play from sample start by default, if phase modulation=0 ?

User avatar
dnekm
KVRAF
2388 posts since 19 Apr, 2005 from The City Beneath the Sea

Re: Rhino and SFZ files....

Post Wed Sep 12, 2018 3:26 pm

Thank you, I will re-install and check.

Got a lot on my plate these days... ;-)

Big Tick
KVRAF
3205 posts since 29 May, 2001 from New York, NY

Re: Rhino and SFZ files....

Post Wed Sep 12, 2018 3:31 pm

Ah, so do I.....crazy times... :)

User avatar
dnekm
KVRAF
2388 posts since 19 Apr, 2005 from The City Beneath the Sea

Re: Rhino and SFZ files....

Post Sun Sep 16, 2018 11:53 am

Hello 'Tick,

I re-installed and made two new files - the same sounds, one old - one new. One loops properly, one does not. So I sorted that out.

And thank for mentioning the Phase Modulation - it was not set to zero. Once I changed that it played from the start.

On a different topic - I am retiring Anomaly for Rhino but will eventually replace it with Anomaly LITE for Rhino.

As that involves making the Anomaly LITE sounds into mono files, I will do that at the same time I make the sf2 version.

Return to “Big Tick”