clicks and pops with AcademicGrand in latest Falcon build

Official support for: acousticsamples.net
rasmusklump
KVRian
874 posts since 13 May, 2004 from Germany

Post Mon Aug 12, 2019 4:01 am

I love the sound of the Academic Grand. When I play it in the UVI Workstation (latest) everything is fine, but when loaded in Falcon (also latest) a lot of loud clicks and plops appear.

Windows 7, 64 Bit tried in Standalone

Just fyi

thysm00
KVRian
799 posts since 5 May, 2008 from France

Re: clicks and pops with AcademicGrand in latest Falcon build

Post Tue Aug 13, 2019 1:51 am

Have you reported this to UVI? It's very odd that there is a difference between the two of them...
Was the previous build of Falcon working correctly? Are you sure you are using the same buffer size on the two?
Image

rasmusklump
KVRian
874 posts since 13 May, 2004 from Germany

Re: clicks and pops with AcademicGrand in latest Falcon build

Post Tue Aug 13, 2019 4:20 am

Yes, same buffersize.
What I noticed: the clicks and crackle start when I go to the edit page in falcon and start editing there (I tried to narrow the stereofield there - putting the low notes more to center - as it is too wide for my liking).

thysm00
KVRian
799 posts since 5 May, 2008 from France

Re: clicks and pops with AcademicGrand in latest Falcon build

Post Tue Aug 13, 2019 4:56 am

Ok, so that might not have anything to do with the latest version of Falcon, but maybe of the fact that the keygroups are selected when you play and all of the modulations/filters, etc are displayed.
When the edit is not open, then all of that computation is not done, so it is probably normal.
Image

rasmusklump
KVRian
874 posts since 13 May, 2004 from Germany

Re: clicks and pops with AcademicGrand in latest Falcon build

Post Tue Aug 13, 2019 6:03 am

ah, ok. thanks I will try that.

Return to “AcousticsampleS”