Plugin effect voicing: bug or design limitation?

Official support for: vaz-synths.com
hybrid3
KVRist
121 posts since 26 Feb, 2004 from Tolyatti, Russia

Post Sun Mar 13, 2011 12:33 am

Hi,

When adding a VST effect by means of the "plugin effect" module in the middle of a sound generation chain, ie between the osc's and the filters, it seems that the "plugin effect" module only outputs audio on the first voice (I thought it would be cool to distort the OSC's by Ohmicide before passing them on the filters and envelopes).

I've uploaded a patch which exhibits this behaviour. When the polyphony is set to 1, everything is OK. If the polyphony is increased to 6, only every 6th note is played.

http://www.sabelpoot.se/henrik/plugin_effect_patch.vzm

Is this a bug or is due to the design of VAZ Modular?


I'm running W7 64bit, Sonar 8.5.3 PE 32bit, VAZMod 3.20 beta 15 32out VST.
Hardware: Phenom II 720 BE & 4GB ram, Delta Audiophile 2496

MadGav
KVRian
511 posts since 9 Nov, 2000

Post Mon Mar 14, 2011 11:41 am

It's a design limitation, VST plugins aren't polyphonic...

Martin

hybrid3
KVRist
121 posts since 26 Feb, 2004 from Tolyatti, Russia

Post Mon Mar 14, 2011 12:33 pm

Ok, that does make sense. I first made the (wrong) assumption that a monophonic component would "sum" the voices.

I think I realize the difficulties of employing an instance of the VST plugin for every polyphonic voice though it would be cool.

MadGav wrote:It's a design limitation, VST plugins aren't polyphonic...

Martin

Return to “VAZ Synths”