VAZ Plus 2.10 beta 5 released

Official support for: vaz-synths.com
User avatar
do_androids_dream
KVRAF
2875 posts since 26 Oct, 2007 from Kent, UK

Post Wed Aug 11, 2010 2:06 am

yes, still getting that problem.

when i first load vaz plus the filter cutoff slider is all the way to the left but i can hear the oscillator as if the filter is fully open. it also sounds like the amplitude sustain is set all the way to the left even though the slider is all the way to the right - if i grab both of these sliders and move them just 1/255 division it seems to 'register' and behaves as expected. if i scroll to the next empty patch (using reapers built patch scroller built into the vst window) i can't hear any sound - which is expected as the filter is fully closed on the gui. if i then scroll back to the first patch it behaves in the expected way - i can't hear any sound.

it just seems to be on startup there is a problem.

MadGav
KVRian
511 posts since 9 Nov, 2000

Post Wed Aug 11, 2010 2:08 pm

I've uploaded alpha 4 which adds a x2 oversample option as per 2010/Modular.

Martin

MadGav
KVRian
511 posts since 9 Nov, 2000

Post Wed Aug 11, 2010 2:10 pm

Finally reproduced the startup sliders in the wrong place thing!

MadGav
KVRian
511 posts since 9 Nov, 2000

Post Wed Aug 11, 2010 3:21 pm

I've uploaded beta 5 with a fix for the synth state problems at startup.

Martin

User avatar
do_androids_dream
KVRAF
2875 posts since 26 Oct, 2007 from Kent, UK

Post Wed Aug 11, 2010 5:12 pm

i must thank you for the time you've spent on vaz plus. all the bugs i found have gone and the oversampling option is just the icing on the cake! i just gave it a thorough test - everything working perfect as far as i can see.

mucho gratitude :D:D:D

kingtubby
KVRian
930 posts since 1 Mar, 2003 from Duston, NN5

Post Tue Aug 17, 2010 8:29 am

I'm afraid the standalone beta version doesn't like my asio drivers. I get an instant crash when ever I try and enable asio, but it's fine with directsound/mme drivers.
I'm on vista 32bit with a terratec ewx24/96 card.

Mart.
γνῶθι σαὐτόν

MadGav
KVRian
511 posts since 9 Nov, 2000

Post Thu Aug 19, 2010 1:39 pm

Do 2010 or Modular work with that ASIO driver?

Martin

Baconman
KVRer
18 posts since 13 Jul, 2010

Post Fri Aug 20, 2010 1:11 am

Cool!
I saw this today. Will downlaod the beta this weekend and try it out.

kingtubby
KVRian
930 posts since 1 Mar, 2003 from Duston, NN5

Post Fri Aug 20, 2010 4:09 am

MadGav wrote:Do 2010 or Modular work with that ASIO driver?

Martin
Mod works fine, and Plus was fine prior to the recent betas.
γνῶθι σαὐτόν

MadGav
KVRian
511 posts since 9 Nov, 2000

Post Thu Aug 26, 2010 12:30 pm

Can you try using the VazAudioAsio.dll from the latest VazMod beta please? That is working with VAZ Plus on Crossover Games + WineAsio for me... (one thing this Mac lark is certainly not good for, ASIO testing!)

Martin

kingtubby
KVRian
930 posts since 1 Mar, 2003 from Duston, NN5

Post Fri Aug 27, 2010 4:49 am

MadGav wrote:Can you try using the VazAudioAsio.dll from the latest VazMod beta please?
Ah, yes - that did the trick :)

Thanks,
Mart.
γνῶθι σαὐτόν

mmelon
KVRist
66 posts since 28 Feb, 2005

Post Sun Feb 20, 2011 11:48 pm

thanks for this. without a doubt the best value i ever got out of £40.

maximilians1
KVRian
1171 posts since 21 Feb, 2004

Post Sat Mar 12, 2011 6:12 pm

thanks for the update , love this synth!
Nobody's a nobody...

Return to “VAZ Synths”